Kanotuthyrning, kajakuthyrning, älgsafarin, bäversafarin, kanotturer och kajakturer i Bergslagen

Älgsafari, bäversafari, kanotturer, kajakturer, mountainbike-turer, vandringsturer, skidturer, skridskoturer och vargspårningsturer i Sveriges största naturreservat.

Välj Säsong

Moose with calf
moose with calf
Beaver

Våra gäster

Vi specialiserar oss på att erbjuda våra aktiviteter till familjer, par, vängrupper, evenemang och affärskunder som letar efter något unikt och roligt att göra.

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Öppettider

1 October to 30 April

Receptionen på Äventyrscentret är öppen dagligen 09:00 - 19:00.

Malingsbo-Klotens Naturreservat

Sveriges största naturreservat.

Äventyrscenter

Kloten

Äventyrscentret ligger i naturreservatet Malingsbo- Kloten och är utgångspunkten för alla våra aktiviteter på Nordic Discovery. Här kan du hyra kanoter, cyklar och utrustning. Du kan också boka guidade turer och boende. Parkering, glass och en liten butik finns också. Det finns ingen stormarknad i Kloten så kom ihåg att ta med mat för din vistelse.

Älg safari

Kloten

Upplev spänningen att möte skogens konung. Safarit är en fem timmars kvällstur där du både får se och smaka älgen. Älgwraps serveras som picknick middag unser tiden som du får lära dig allt om älgen. Sedan börjar älgsökandet med en timmes vandring i solnedgången och fortsätter med minibuss.

Bäver safari

Kloten

Känn hur hjärtat hoppar till när bävern plötsligt använder sin kraftiga svans för att slå till ytan av det spegelblanka vattnet för att dyka. Bäversafarit är en fem timmars kvällstur i kanot. Wraps serveras som picknick middag under tiden som du får lära dig allt om bävern. Sedan börjar bäversökandet i kanoter precis innan solnedgången och fortsätter långt in på natten.

Kanotuthyrning

Kloten

Hyr kanoter på Nordic Discoverys Äventyrscenter i Kloten och upplev vildmarken från bästa perspektiv, vattnet. Kanoter kan hyras för 1 dag eller mer och all utrustning som behövs som paddlar, flytvästar och kärra ingår. En kort genomgång ges innan avfärd. Parkering är gratis för våra gäster.

Läs mer ->

Cykeluthyrning

Kloten

Hyr cyklar på Nordic Discoverys Äventyrscenter i Kloten och välj en av våra många cykelleder. Cyklar kan hyras för 1 dag eller mer och all utrustning som hjälmar ingår. En kort genomgång av din önskade led ges innan avfärd. Parkering är gratis för våra gäster.

Populäraste Vinteraktiviteterna

Populäraste vinteraktiviteterna i Malingsbo-Kloten Natur reservat

Vargspårningstur

Skridskotur

Skidtur

Vildmarkssafarier

Populäraste aktiviteterna i Malingsbo-Kloten Natur reservat

Vargspårningstur

En riktig naturupplevelse

09 Mar18 Jan25 Jan
Beaver swimming close

Skidtur

En riktig naturupplevelse

18 Jan25 Jan01 Mar
Moose staring into camera

Boende i Kloten

Boende i Malingsbo-Kloten Naturreservat

Wilderness Lodge

Wilderness Cottage

River Lodge

Guidade vildmarks aktiteter

Populäraste guidade vildmarks aktiviteter i Malingsbo-Kloten Naturreservat

Dina egna äventyr

Populäraste självguideade aktiviteterna i Malingsbo- Kloten Naturreservat